會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

Rules

[資料] 日本 N 比例 及 日本鐵路模型, 物品區

(t#178928)

板主: 如要按鐘請落車一次, 白露時雨村雨夕立春雨

Re: [消息] 日本N比例 及 日本鐵路模型,物品區

文章丁蟹 » 2008年5月18日 20:35:55 (p#1413711)

炎髮灼眼的夏娜 :我睇到

不過咁搞佢個網流量好快爆
而且版規9.3.3.在沒有表明來源的情況下,引用其他網站或書藉之內容

版主用邊家bb 架? 我公司先睇到, 屋企睇唔到..... sosad
丁蟹 (u#5221)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 50 明彩 

文章白露時雨村雨夕立春雨 » 2008年5月18日 22:09:03 (p#1413792)

丁蟹 :
炎髮灼眼的夏娜 :我睇到

而且版規9.3.3.在沒有表明來源的情況下,引用其他網站或書藉之內容

版主用邊家bb 架? 我公司先睇到, 屋企睇唔到..... sosad

香港寬頻 sosad
圖檔
頭像
白露時雨村雨夕立春雨 (u#3316)
壇規執行顧問、行政及文書助理

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 1,450.08 明彩 
攝影器材: in SONY we trust

文章毓民 » 2008年5月19日 11:27:37 (p#1413966)

炎髮灼眼的夏娜 :
丁蟹 :
炎髮灼眼的夏娜 :唔好direct link人D圖啦

不過呢個site 好多人都link 唔到, 如果冇人po 就睇唔到

ps: 呢個site block 哂所有家居的連線, 只有商業用的仲可以睇到 banghead

我睇到

希望版主可以俾少少位我地走 , 因為我係屋企真係睇唔到 , 呢個網好鬼衰 , block 哂唔俾人 ~

之但係佢 d 相同料又好正 ~ !!
毓民 (u#3381)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 143.93 明彩 

文章東武東上線ときわ台駅 » 2008年5月19日 12:23:25 (p#1413976)

jak :
炎髮灼眼的夏娜 :
丁蟹 :

不過呢個site 好多人都link 唔到, 如果冇人po 就睇唔到

ps: 呢個site block 哂所有家居的連線, 只有商業用的仲可以睇到 banghead

我睇到

希望版主可以俾少少位我地走 , 因為我係屋企真係睇唔到 , 呢個網好鬼衰 , block 哂唔俾人 ~

依家係blog供應商block我地 :wink:

*佢有D料都係響呢度黎:
J-鉄道部
圖檔
#825係一個好歡樂既地方......
頭像
東武東上線ときわ台駅 (u#192)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 96.80 明彩 
攝影器材: iPhone SE 2020

文章丁蟹 » 2008年5月19日 19:50:16 (p#1414154)

ATS48 :
jak :希望版主可以俾少少位我地走 , 因為我係屋企真係睇唔到 , 呢個網好鬼衰 , block 哂唔俾人 ~

依家係blog供應商block我地 :wink:

*佢有D料都係響呢度黎:
J-鉄道部

J-鉄道部 D 料好多時唔夠佢快同update, 真係唔知佢d 料係邊度黎, 可以咁貼市場
丁蟹 (u#5221)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

文章Jetfoil » 2008年5月19日 23:48:34 (p#1414376)

jak :
炎髮灼眼的夏娜 :
丁蟹 :

我睇到

今次係無加來源姐,下次加番就ok
圖檔
「1/250 セブンアイランド‧ROCKET」
頭像
Jetfoil (u#537)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 219.41 明彩 

文章Tsubasa‧翼 » 2008年5月20日 22:24:32 (p#1414779)

Tomix 新製品速報
<92355>
JR 0-2000系東海道・山陽新幹線 基本セット
  予価:\13,440(本体価格\12,800)
<92356>
JR 0-2000系東海道・山陽新幹線 増結セットA
  予価:\3,990(本体価格\3,800)
<92357>
JR 0-2000系東海道・山陽新幹線 増結セットB
  予価:\12,390(本体価格\11,800)
 発売予定日 2008年10月
<90152>
ベーシックセットEX 0系新幹線セット
  予価:\31,290(本体価格\29,800)

http://www.tomytec.co.jp/tomix/products ... m#20080520

睇緊又有嘢搶lu~~ :mrgreen:
圖檔
頭像
Tsubasa‧翼 (u#3994)
會員

錢包: 29.08 明彩 
攝影器材: NIKON D7000

文章白露時雨村雨夕立春雨 » 2008年5月21日 00:59:11 (p#1414860)

星惡魔-傑 :Tomix 新製品速報
<92355>
<92356>
<92357>
<90152>

http://www.tomytec.co.jp/tomix/products ... m#20080520

0系好似係幾年代物下
而且tomix出的連接位再減分
圖檔
頭像
白露時雨村雨夕立春雨 (u#3316)

錢包: 1,450.08 明彩 
攝影器材: in SONY we trust

文章東武東上線ときわ台駅 » 2008年5月21日 14:23:47 (p#1414945)

炎髮灼眼的夏娜 :
<92355>
<92356>
<92357>
<90152>

0系好似係幾年代物下
而且tomix出的連接位再減分

0系今年11月全退嘛, 出呢D黎「集體回憶」咪岩晒lo banghead

*今次佢玩通電車勾(N700果隻)+飛輪
圖檔
頭像
會員

文章700T » 2008年5月21日 14:51:01 (p#1414949)

如果TOMIX出0系,咁KATO又會唔會食住上呢?
頭像
700T (u#9219)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 91.91 明彩 

文章東武東上線ときわ台駅 » 2008年5月21日 16:42:37 (p#1414978)

700T :如果TOMIX出0系,咁KATO又會唔會食住上呢?

KATO個0系模已經係十幾年前(重用緊標準扣)既貨色
佢唔改模就出只會俾人笑足幾十年 sosad
圖檔
頭像
會員

文章Tsubasa‧翼 » 2008年5月21日 17:40:37 (p#1415016)

ATS48 :0系今年11月全退嘛, 出呢D黎「集體回憶」咪岩晒lo banghead

*今次佢玩通電車勾(N700果隻)+飛輪

玩通電車勾咪等於TS扣無望, 變返以前隻核突連結..... banghead

(PS:有冇人知tomix新嗰隻完全選擇式波口同舊制品有咩分別, &所謂嘅"完全選擇式"又係乜東東??)
圖檔
頭像
會員

文章Tsubasa‧翼 » 2008年5月21日 17:54:42 (p#1415022)

圖檔
頭像
會員

文章丁蟹 » 2008年5月21日 18:09:28 (p#1415037)

<92355>
<92356>
<92357>
<90152>

Tomix d 車就算係限定都唔駛急住買, 因為產量過多, 而且人氣不足, 再加上呢次係通常品, 慢慢入都唔駛怕, tomix 再生產既能力亦高到飛起, 今年買唔到, 出年實出返, 再再再加上今次0系只不過係一次翻抄, 唔係100系個時既結業限定
丁蟹 (u#5221)
會員

文章東武東上線ときわ台駅 » 2008年5月21日 19:26:24 (p#1415108)

丁蟹 :Tomix d 車就算係限定都唔駛急住買, 因為產量過多, 而且人氣不足, 再加上呢次係通常品, 慢慢入都唔駛怕, tomix 再生產既能力亦高到飛起, 今年買唔到, 出年實出返, 再再再加上今次0系只不過係一次翻抄, 唔係100系個時既結業限定

除左岩岩果套磐西455 sosad

講返正題, 呢次0系starter pack竟然配波口同常點燈conotroller, 搞到我都少少心郁 banghead
圖檔
頭像
會員

上一頁下一頁

回到 交通收藏品

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客