會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

謝師宴好煩?入黎睇吧!

(t#215809)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: 謝師宴黎到啦~唔知著咩好..

文章273B » 2008年7月4日 19:08:13 (p#1441301)

Tak Lam :
AP42 :尋日去左lu
結果如下:
女仔大部份都係晚裝架喇,有con既都帶曬
男仔六成西裝(連褸)
三成好似我咁shirt(唔「涉」衫)+牛仔褲
只有一成係shirt(涉衫)+牛仔褲
全場只有一個係好似樓主咁著 :lol:

咁我同shirt(唔「涉」衫)+牛仔褲有咩唔同 :?

你個件 T- shirt 黎o既 ..
都唔係 shirt 衫 :roll:

AP42 :全場只有一個係好似樓主咁著 :lol:

我個場有 2 個係咁著 :|

而我自己就一件銀銀地o既shirt 衫 (唔涉) +打一條黑色tie
加一條黑色褲 (唔算係牛仔) :roll:
273B (u#3353)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 62 明彩 

文章FP997 » 2008年7月4日 19:28:39 (p#1441308)

JF8754 :
Tak Lam :
AP42 :尋日去左lu
結果如下:
女仔大部份都係晚裝架喇,有con既都帶曬
男仔六成西裝(連褸)
三成好似我咁shirt(唔「涉」衫)+牛仔褲
只有一成係shirt(涉衫)+牛仔褲
全場只有一個係好似樓主咁著 :lol:

咁我同shirt(唔「涉」衫)+牛仔褲有咩唔同 :?

你個件 T- shirt 黎o既 ..
都唔係 shirt 衫 :roll:

佢個件係Polo
Shirt 衫起馬有個位for打tie 啦

Polo+牛仔褲著出尼就 = T-shirt+牛仔褲,仲要加埋個對nb....
圖檔
FP997 (u#2601)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 0.06 明彩 

文章BeliBala~* » 2008年7月5日 17:22:53 (p#1441799)

118118 :
用激硬lo..包你洗成晚d 泥都仲係頭髮度..xpp

不過講真..呢d場合俾人整..好過自己搞..寧願用多些少$..

不過人地討論衣著吧..唔知樓主決定成點呢??

開山劈石咩.
整頭唔一定係硬就好o既,最緊要自然.
自己唔識o既,俾o的錢去髮廊恤個髮搞埋都係百幾蚊.

同埋,
Grad din 唔好咁標奇立異啦.
西褲襯衣黑皮鞋永遠冇死錯人o既.
唔係潮童就唔好亂咁放野上身著,
最終只會不論不類 .. 令人嘔吐大作姐.
無謂o係中學同學心中加個壞印象 .. :)
BeliBala~* (u#354)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 51.15 明彩 

文章BeliBala~* » 2008年7月5日 17:24:50 (p#1441801)

FP997 :佢個件係Polo
Shirt 衫起馬有個位for打tie 啦

Polo+牛仔褲著出尼就 = T-shirt+牛仔褲,仲要加埋個對nb....

咁o既配搭就錯晒啦.

尋晚經過旺角見人grad din.
見佢地o既衣著只好講一句.
不如著番校服啦 .. :)
會員

文章L. C. » 2008年7月5日 22:03:34 (p#1441968)

總結:男仔好難著得好,女仔反而聽返啲女仔話著得裙都唔會唔靚得去邊到......(只係驚撞衫)
好煩呢......(同場有一個姐弟,真係可以做成一套... :shock: )
不過無相... sosad
歡迎黎到:沙田巴士迷天地
沙田巴士迷天地(Sha Tin Bus Fans' Paradise)是一個集巴士、鐵路、照片等多元化交通資訊的個人興趣網站,並有全港獨家的巴士個別分站有用資訊(包括停站路線、上車分站、轉乘計劃等等)
L. C. (u#10466)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 4.78 明彩 

文章BeliBala~* » 2008年7月5日 23:12:05 (p#1442037)

Tak Lam :總結:男仔好難著得好,女仔反而聽返啲女仔話著得裙都唔會唔靚得去邊到......(只係驚撞衫)
好煩呢......(同場有一個姐弟,真係可以做成一套... :shock: )

係你著得唔好定全部人著得唔好 ?
不見得男仔難襯囉.
會員

文章 » 2008年7月6日 11:52:11 (p#1442220)

Tak Lam :總結:男仔好難著得好,女仔反而聽返啲女仔話著得裙都唔會唔靚得去邊到......(只係驚撞衫)

講笑咩,好難著得好
出旺角shopping mall行個圈都好睇過你e家
(u#4569)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 0 明彩 

Re: 謝師宴好煩?入黎睇吧!

文章S3M221-EH439 » 2008年7月6日 16:09:29 (p#1442327)

老老實實,男仔襯衫唔算大難既...
話說上年Grad-Din我都係著黑恤衫+銀平頭tie+白Belt+黑Dickies+白色x綠間Jack Purcell...(<-事後我覺得自己蠢左 sosad )

其實我都係多問下識襯衫既朋友俾意見,多D留意大路既人點襯衫,
試試下就搵到岩自己心水既套裝啦~ :)
DM3103 DM8445 DN510 EH439 FW614
GP7387 HR9546 JR6350 KM9636
LF2642 MH7721
頭像
S3M221-EH439 (u#4483)
會員

錢包: 12.12 明彩 
攝影器材: Micro Four Thirds

文章園田海未 » 2008年7月6日 18:22:35 (p#1442400)

男 仔 要 襯 套 formal wear 出 黎 唔 使 好 似 以 前 咁 恤 衫 西 褲 黑 皮 鞋 架 啦 , 冇 錯 係 要 尊 重 場 合 , 但 係 我 覺 得 咁 搞 反 而 冇 左 個 人 風 格 。 個 個 著 到 懶 formal 咁 係 唔 係 個 個 做 晒 CEO 先 , 如 果 只 係 grad din 咁 嘅 小 兒 科 著 得 整 齊 一 D 就 好 啦 , 不 過 我 唔 建 議 唔 著 長 褲 , 因 為 咁 著 幾 難 襯 得 好 睇 , 第 二 唔 尊 重 場 合 , 而 家 唔 係 落 樓 下 街 市 買 棵 菜 。 [可 以 唔 睇]有 一 樣 野 應 該 好 多 人 都 著 到 , 就 係 一 對 黑 cons 。 我 曾 經 聽 人 講 過 後 生 仔 一 對 黑 cons 就 世 界 通 行 。 [/ 可 以 唔 睇] 。
襯 衫 呢 樣 野 , 隨 心 啦 。 不 過 唔 好 著 住 街 坊 裝 落 重 要 場 合 , 否 則 只 有 貽 笑 大 方 。
頭 呢 樣 野 我 唔 識 搞 , 最 多 都 係 落 少 少 泥 砌 一 砌 個 質 感 出 黎 就 算 。

我 預 計 去 grad din 嘅 著 法 : 粉 紅 格 仔 恤 + L 記 牛 + 黑 色 皮 cons
(我 驚 咁 著 法 "潮" 過 龍 添 呀)
ラブライブ!サンシャイン!!  2016 夏

《小小泥坑 大大鏡頭》Price doesn't seem right
凛越のブラックホール絵本 ‧ flickr
園田海未 (u#5117)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 27.64 明彩 
攝影器材: Nikon D7200/D610 + (略)

文章吞拿魚 » 2008年7月6日 20:50:56 (p#1442488)

唔想煩既去G2000,果度D價錢同款式應該合樓要求
圖檔
昔日於大西北穿梭的11位兄弟......
頭像
吞拿魚 (u#2576)
會員

錢包: 118.93 明彩 

文章BeliBala~* » 2008年7月7日 01:02:48 (p#1442612)

ASV62~KX7724 :我 預 計 去 grad din 嘅 著 法 : 粉 紅 格 仔 恤 + L 記 牛 + 黑 色 皮 cons

你o既衣著足以令人貽笑大方了. :D
會員

文章Kamikaze » 2008年7月7日 01:05:51 (p#1442615)

吞拿魚 :唔想煩既去G2000,果度D價錢同款式應該合樓要求

G2000?
d衫我唔評論先,但質料係厚得好緊要

有朋友買完成套..Graddin果日著到成身汗 sosad
hi auntie
Kamikaze (u#4543)
會員

文章園田海未 » 2008年7月7日 01:16:32 (p#1442621)

BeliBala~* :
ASV62~KX7724 :我 預 計 去 grad din 嘅 著 法 : 粉 紅 格 仔 恤 + L 記 牛 + 黑 色 皮 cons

你o既衣著足以令人貽笑大方了. :D

好 彩 岩 岩 諗 過 大 執 , 唔 係 就 奶 泡 囉 :o
ラブライブ!サンシャイン!!  2016 夏

《小小泥坑 大大鏡頭》Price doesn't seem right
凛越のブラックホール絵本 ‧ flickr
園田海未 (u#5117)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 27.64 明彩 
攝影器材: Nikon D7200/D610 + (略)

文章吞拿魚 » 2008年7月7日 01:20:20 (p#1442623)

Jwenileha :
吞拿魚 :唔想煩既去G2000,果度D價錢同款式應該合樓要求

G2000?

我買個件好薄咋,你講呢聽下佢點著!
如果佢著埋西裝褸就抵佢死
圖檔
昔日於大西北穿梭的11位兄弟......
頭像
吞拿魚 (u#2576)
會員

錢包: 118.93 明彩 

文章Kamikaze » 2008年7月7日 01:28:52 (p#1442634)

吞拿魚 :
Jwenileha :

G2000?

我買個件好薄咋,你講呢聽下佢點著!
如果佢著埋西裝褸就抵佢死

佢成套係Sales幫佢襯出黎
買衫Graddin去得G2000,除左恤衫西褲西裝褸你想搵咩?

個場冷氣開到好勁,佢著住都出汗
hi auntie
Kamikaze (u#4543)
會員

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客