會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

謝師宴後感

(t#218522)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: 謝師宴後感

文章AVD1 » 2008年6月21日 01:30:32 (p#1432357)

其實我又有小小想分享一下

實際上我識左個女仔都有幾年
其實我真係有 D 暗戀左佢

明明有幾次機會
我都開唔到口....

就係擔心連 FD 都做唔到

不過有幾次有幾個男仔同佢示愛
Anyway, 佢成日都話唔好玩啦.......

到左最近,
佢同左另外一個人拍拖
而佢而家個男朋友一樣係我好朋友.....

個心真係唔識講

有時 E 樣野, 只可當有緣無份
冇計 ....
想要其他人比尊重你,請先問自己有冇尊重過人。
頭像
AVD1 (u#4985)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+

文章Toica. » 2008年6月21日 07:52:04 (p#1432396)

峰...9604 :連 機 會 都 冇 比 您 ...

戀愛 ... 真係下下講機會的話 ... 點解我到而家都仲未同佢係埋一齊 :cry:

直接地問問樓主 : 你平時同佢多唔多聯絡 ?
圖檔
HKBRDA RDDC
AV374|HN7553
 8003|RY5458
頭像
Toica. (u#8613)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 40.89 明彩 

文章L. C. » 2008年6月21日 18:57:42 (p#1432699)

AV374 HN7553 :直接地問問樓主 : 你平時同佢多唔多聯絡 ?

如果我話多就一定騙你啦 :lol:
之前兩三年真係逢佢生日、XMAS都送佢俾佢(最小:$49.50,最多$148.50 :oops: )
之後二年就因為要準備會考而小咗理佢....
*我諗係我嗰級啲人係到同佢講「ANNA,XXX(我個名)黎緊搵你啦~」
所以我先唔敢去佢班房門口 sosad

-->如果去到九月都係可以同佢一班(重讀中五),咁我可能會好驚呢.....
因為啲老師最出名係將識的人分為一組(即係前後左右就一班)
不過好彩就係佢係迷你版,我係放大版 :lol:
*宜家先知我上咗電視呢~~自己搵搵啦~哈!!!
歡迎黎到:沙田巴士迷天地
沙田巴士迷天地(Sha Tin Bus Fans' Paradise)是一個集巴士、鐵路、照片等多元化交通資訊的個人興趣網站,並有全港獨家的巴士個別分站有用資訊(包括停站路線、上車分站、轉乘計劃等等)
L. C. (u#10466)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 4.78 明彩 

文章118118 » 2008年6月21日 22:30:17 (p#1432883)

8)
Tak Lam :
KU5862 :呢d 女仔唔要都吧啦
好似懶經貴咁...
大把女仔啦~唔駛唔開心
做男仔有番d 尊嚴好d

你講到太咩了....
佢唔係專貴嗰類(我諗唔會係校花啦~)
但係只係我鍾意咗5年之後就連最基本的朋友都無得做
會唔會絕咗小小呢???

同埋我自己唔知點解係覺得好多人都有男女朋友咁,令到自己都覺得要搵返個
*PS:係到搵唔知得唔得呢 :lol:

hey..呢樣野都曾經試過..(應該叫做人有我有 既心態)..不過n年前呢種感覺消失左..反而見到一對一對..仲希望佢地唔好分手先 :D

不過樓主鐘意既人既然擺到明..就無謂la..(除左自己really really鐘意佢..即係除左對佢之外對其他女仔已經失去興趣另計la)

何不而家冷靜下,搵d 野學下,夠膽學我咁..自學彈琴,咩都唔理.上到中6的話 ..舊d就拿呢招溝女,..上唔到既咪當學下野..增廣見聞^^....

好好利用呢幾個月裝備自己,世界上唔係剩係得溝女既,..大把野做..包括做義工,返下教會..話唔埋係個度搵到個心儀呢.. 8)
U are the one i loved & i'm the one You are beloved
118118 (u#4786)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 0 明彩 

文章va53 » 2008年6月22日 09:45:29 (p#1433143)

Tak Lam :-->如果去到九月都係可以同佢一班(重讀中五),咁我可能會好驚呢.....

如果你一開始就諗緊重讀呢個問題
咁你即使上到中六都未必讀得好 8)
怪論連車載,歪理用斗量。
人未言策已知劣,神奇至此復何言;唯望日後汝長成,毋將神奇胡亂用。
遠望龍獅獵獵揚,千百徒眾自癲狂。
略有異同稱寇讎,天下無人不通共!
va53 (u#2763)
會員

錢包: 5.33 明彩 

文章L. C. » 2008年6月22日 20:47:50 (p#1433500)

118118 :8)
Tak Lam :
KU5862 :呢d 女仔唔要都吧啦
好似懶經貴咁...
大把女仔啦~唔駛唔開心
做男仔有番d 尊嚴好d

你講到太咩了....
佢唔係專貴嗰類(我諗唔會係校花啦~)
但係只係我鍾意咗5年之後就連最基本的朋友都無得做
會唔會絕咗小小呢???

同埋我自己唔知點解係覺得好多人都有男女朋友咁,令到自己都覺得要搵返個
*PS:係到搵唔知得唔得呢 :lol:

hey..呢樣野都曾經試過..(應該叫做人有我有 既心態)..不過n年前呢種感覺消失左..反而見到一對一對..仲希望佢地唔好分手先 :D

不過樓主鐘意既人既然擺到明..就無謂la..(除左自己really really鐘意佢..即係除左對佢之外對其他女仔已經失去興趣另計la)

何不而家冷靜下,搵d 野學下,夠膽學我咁..自學彈琴,咩都唔理.上到中6的話 ..舊d就拿呢招溝女,..上唔到既咪當學下野..增廣見聞^^....

好好利用呢幾個月裝備自己,世界上唔係剩係得溝女既,..大把野做..包括做義工,返下教會..話唔埋係個度搵到個心儀呢.. 8)

你又知我有做義工,返下教會 :lol:
不過返教會都話時話返咗8年,都無咩新人.....
同埋因為都已經做到好FD,都唔會做埋GF了.......

va53 :
Tak Lam :-->如果去到九月都係可以同佢一班(重讀中五),咁我可能會好驚呢.....

如果你一開始就諗緊重讀呢個問題
咁你即使上到中六都未必讀得好 8)

我自己就係想係原校升中六,但係你知啦~我理科只係有1/3位,仲要中六60個位可能有5*個位係俾外來生,點夠玩???
原校重讀都係第二志願姐 :lol:
沙田巴士迷天地(Sha Tin Bus Fans' Paradise)是一個集巴士、鐵路、照片等多元化交通資訊的個人興趣網站,並有全港獨家的巴士個別分站有用資訊(包括停站路線、上車分站、轉乘計劃等等)
會員

文章va53 » 2008年6月22日 22:23:37 (p#1433574)

Tak Lam :我自己就係想係原校升中六,但係你知啦~我理科只係有1/3位,仲要中六60個位可能有5*個位係俾外來生,點夠玩???

轉文商相信唔係太困難
有冇讀Econ.+Geog.?
有就轉到 8)
怪論連車載,歪理用斗量。
人未言策已知劣,神奇至此復何言;唯望日後汝長成,毋將神奇胡亂用。
遠望龍獅獵獵揚,千百徒眾自癲狂。
略有異同稱寇讎,天下無人不通共!
va53 (u#2763)
會員

錢包: 5.33 明彩 

文章L. C. » 2008年6月22日 22:40:14 (p#1433586)

va53 :
Tak Lam :我自己就係想係原校升中六,但係你知啦~我理科只係有1/3位,仲要中六60個位可能有5*個位係俾外來生,點夠玩???

轉文商相信唔係太困難
有就轉到 8)

我讀Chi+Eng+Maths+Bio+Phy+Cham+CIT......
不過如果升到中六會選返MATHS GP. 因為對BIO真係中六唔洗諗一定唔得......
會員

文章巴士狂徒 » 2008年6月22日 23:58:54 (p#1433648)

Tak Lam :
va53 :

轉文商相信唔係太困難
有就轉到 8)

我讀Chi+Eng+Maths+Bio+Phy+Cham+CIT......
不過如果升到中六會選返MATHS GP. 因為對BIO真係中六唔洗諗一定唔得......

你o地中六有冇得Phy+Chem+一科AS(例如M&S,CA)咁ga?
約定你在平行時空裡相遇~
圖檔
頭像
巴士狂徒 (u#651)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 213.61 明彩 

文章吳啟華 » 2008年6月23日 00:04:31 (p#1433654)

你鐘意左人地五年冇一齊,唔係問題,起碼冇咁hurt

我係過來人,鐘意左一個女仔六年先可以一齊,最後拍左兩個幾月就散左

呢個情況比你更hurt.

行d講句,有時鐘意唔一定要一齊,一齊左可能先發覺大家唔岩對方仲死
圖檔
HAHAHA
頭像
吳啟華 (u#293)
會員

在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資

錢包: 794.92 明彩 

文章張伯 » 2008年6月23日 00:09:12 (p#1433657)

諗野唔使咁灰既,我果陣讀中學果陣都有鍾意過一個女仔,一等待左佢5年(中一到中五)
一直到等到,因少少誤會冇係埋一齊..
跟著就入左去做某P字頭超市做收貨,係倉入面邊有女仔呀
我都以為自己唔會搵到女朋友,但有時緣份ED野就好得意
當你唔搵果時,就會自自然然咁來,最後比我識到我前女友
雖然拍左時間唔太耐(年幾),但係你咁細個唔駛擔心ED野
頭像
張伯 (u#61)
會員

錢包: 557.27 明彩 

文章118118 » 2008年6月23日 02:28:26 (p#1433733)

哈哈,唔知呢,可能我都係呢種人吧(教徒x義工)

上面兩位都講得好岩,有時d野的確唔係想要就有,至於係唔係得不到的從來矜貴..就唔知la..

不過而家個女仔有沒同你contact 先??

不過樓主今年真係沒咩信心上中6?? 轉科呢樣野可大可小,真係要想清楚ar!
U are the one i loved & i'm the one You are beloved
118118 (u#4786)
會員

文章吳啟華 » 2008年6月23日 02:57:14 (p#1433746)

後生仔,第日大把機會啦

當年我散左之後真係好唔開心,係下面呢句野令我重新振作起來

大丈夫,何患無妻?
圖檔
HAHAHA
頭像
吳啟華 (u#293)
會員

錢包: 794.92 明彩 

文章L. C. » 2008年6月23日 11:23:45 (p#1433822)

巴士狂徒 :
Tak Lam :
va53 :

轉文商相信唔係太困難
有就轉到 8)

你o地中六有冇得Phy+Chem+一科AS(例如M&S,CA)咁ga?

我哋學校聽聞係如果讀PHY就必入MATHS GP.
而我最差唔洗估一定係BIO sosad

再回返上面幾位
首先都好多謝呢幾日係咁「洗版」黎安慰我同埋俾啲建議小弟 :mrgreen:
宜家件事過咗半個星期了,可能星期六日係咁出成日街掛住影吓巴相啦~ :lol:
所以我都諗小咗,之前個星期四五因為全日都係屋企,個腦一「得閒」就係到亂咁諗嘢....

不過講真啦~如果識咗五年的朋友也好,同學也好,男女朋友也好,也有感情啦~
都有一種難捨難離的心情...(可能小學時段係可以KEEP到中一左右,之後因為識到第二班人先無咁諗 :lol: )

當你放下咁多嘢俾佢的時候,係一個時間就連本都攞唔到的時候,都會有點兒傷心......

係宜家我考完CE筆試一個多月,再同埋過埋呢個星期三整個CE考完的今日,我都無再同個女仔講任何嘢,可能已經無哂話題......

-(當我想做這樣事情的時候,別人是有可以不想你做這件事,但是他無法不得你做。)-
最後,我應該如何做呢?(追返佢?係佢背後支持佢?定係。。以後日子當無呢個朋友??)
會員

文章LP489~An* » 2008年6月23日 11:34:45 (p#1433829)

Tak Lam :-(當我想做這樣事情的時候,別人是有可以不想你做這件事,但是他無法不得你做。)-
最後,我應該如何做呢?(追返佢?係佢背後支持佢?定係。。以後日子當無呢個朋友??)

相信你心入面有一個答案吧, 板友, 比心機 :D
圖檔
頭像
LP489~An* (u#12137)
會員

在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客