會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

[吹水十六]AP69事件 十週年

(t#565267)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水十六]AP69事件 十週年

文章大窗開龍 - FZ7068 » 2013年8月24日 15:58:09 (p#2552698)

琴日搭70X尾班
係到嗌爬頭
最正嘅就係爬左架紅van
得罪人多,稱呼人少
大窗開龍 - FZ7068 (u#23602)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 1.72 明彩 

文章leungfan » 2013年8月24日 16:15:13 (p#2552707)

LE8869 :估唔到 70K 改完後又整咗個新站「天平商場」出嚟 :lol:

為現時唯一一條經馬適路既路線(有錯請指) 8)

但係宜家條線就搞到打曬交咁,翠麗又每個方向行一次,又唔行石湖墟,又唔停太平 :evil:

個九巴條路線仲正...
第1(總站), 20(清河總站), 40(總站)站都係華明...
#ng#
頭像
leungfan (u#14311)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 23.50 明彩 

文章LE8869 » 2013年8月24日 16:42:42 (p#2552713)

leungfan :
LE8869 :估唔到 70K 改完後又整咗個新站「天平商場」出嚟 :lol:

為現時唯一一條經馬適路既路線(有錯請指) 8)

但係宜家條線就搞到打曬交咁,翠麗又每個方向行一次,又唔行石湖墟,又唔停太平 :evil:

個九巴條路線仲正...
第1(總站), 20(清河總站), 40(總站)站都係華明...
#ng#

係 .. 網站仲係錯處多多 :lol:

同埋因為有太多雙方向途經車站,好多時喺地圖上都搵唔到 ..

e.g. 翠麗花園、上水符興街、聯和墟 等等車站都係 :?
頭像
LE8869 (u#23669)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 6,908.74 明彩 
攝影器材: 可以攝影的器材

文章HL8927 » 2013年8月24日 18:02:51 (p#2552782)

dicky :其實70X有咩咁大既魅力 :roll: 求解 #adore#

好難答你喎 [sosad]
圖檔
Forever 70X <3
頭像
HL8927 (u#23661)
會員

錢包: 276.84 明彩 
攝影器材: Nikon D90

文章031096 » 2013年8月24日 18:14:38 (p#2552785)

HL8927 :
dicky :其實70X有咩咁大既魅力 :roll: 求解 #adore#

可能是咁:
1.車程長
2.車長手車快
3.唔太貴
4.個人因素
031096 (u#16276)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 41.87 明彩 
攝影器材: Canon IXUS 850 IS

文章Ching。HKT117 » 2013年8月24日 18:20:45 (p#2552787)

031096 :
HL8927 :

可能是咁:
1.車程長
2.車長手車快
3.唔太貴
4.個人因素

諗到一個~
5.群眾心理
圖檔
Ching。HKT117 (u#25557)
會員

錢包: 2.73 明彩 
攝影器材: 鐳射切割機

文章HL8927 » 2013年8月24日 18:24:39 (p#2552788)

hkt50 :諗到一個~
5.群眾心理

正常丫,依家有咩線要死都係一班人湧去留念 sosad
熱狗果陣都有一大堆唔係熱狗 fans 臨熱狗死果期喪去影
70x 只係蚊比同牛比啦

但都係果句,唔係我向翠屏蒲左兩年幾頭,我一定唔會去
尋日影相都影到手軟,仲有大把相要執俾人 [sosad]
圖檔
頭像
會員

文章JE1672_3104/ » 2013年8月24日 18:36:51 (p#2552793)

前?城蠅2115上番黃紅藍城記標準色 :sad:
唔知部車喺城蠅退落嚟會有咩新搞作咁呢? #hehe#
圖檔
Ⓛ 3ASV3 JE1672 - VA56 HP3011 - Ⓛ AVBWU412 TL1126
頭像
JE1672_3104/ (u#28122)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 54.49 明彩 

文章031096 » 2013年8月24日 18:55:55 (p#2552801)

HL8927 :
5.群眾心理

人群是那麼像羊群 [sosad]

要影就晨早影咗(8/8),最後一日先去櫬熱鬧去迫咩 [banghead]

3ASV3-JE1672 :前?城蠅2115上番黃紅藍城記標準色 :sad:
唔知部車喺城蠅退落嚟會有咩新搞作咁呢? #hehe#

做B3貨車 [sosad]
031096 (u#16276)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 41.87 明彩 
攝影器材: Canon IXUS 850 IS

文章我來自亞洲 » 2013年8月24日 19:15:24 (p#2552804)

HL8927 :
5.群眾心理

Failed [sosad] 起碼82M唔係 :roll:
圖檔
Thanks GJFT
It's time to fight for DSE!
我來自亞洲 (u#21232)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 0.02 明彩 

文章Ching。HKT117 » 2013年8月24日 19:25:12 (p#2552808)

dicky :
HL8927 :
5.群眾心理

Failed [sosad] 起碼82M唔係 :roll:

咁成班友一早見到70X咁多人,唔去又好似異類咁,咪唯有跟大隊 [banghead]

031096 :
HL8927 :
5.群眾心理

人群是那麼像羊群 [sosad]

That's very true [sosad]
圖檔
Ching。HKT117 (u#25557)
會員

錢包: 2.73 明彩 
攝影器材: 鐳射切割機

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2013年8月24日 19:37:30 (p#2552811)

要同最後一樣功課打長期戰 !

btw , 到依家都唔知新 A41P 點行 [sosad]
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章HL8927 » 2013年8月24日 19:52:01 (p#2552813)

dicky :Failed [sosad] 起碼82M唔係 :roll:

031096 :人群是那麼像羊群 [sosad]

要影就晨早影咗(8/8),最後一日先去櫬熱鬧去迫咩 [banghead]

自 :0) 先 :0)
82m 尾車同 70x 架蛋尾車人數相若sad
但事實係有好多巴迷跟風…好難話佢地錯,有 d 野你唔做人後回想起又係後悔
只係人大左,我既諗法係:無感情無回憶既野,走去送別你做乜 _ 先
當然,唔排除有人送別係要彌補送唔到 70 既遺憾(最少我真係知道有人係咁先去送別 70x )

但,最尾一日,笑之餘都算數啦,多 d 人黎送別我反而無咁唔開心
前日站長 last day (23 Off) ,之後翠屏就唔放站長,佢就去左第二個站頭,此為第一送
第二係,望住 d 開線功臣睇住條線開又睇住條線死,雖然佢地個樣好似無咩野,但狂叫我幫佢地影相,多多少少知道佢地更唔捨得
第三, 3 車同 5 車做尾車,其實 4 車果陣都想做,但應該因為補水問題無份,平時 4 車唔點講野,但到左今日意外地說話多多…
相比我地呢 d 兩年幾貨仔,十幾廿年都向 70x 做既(有 d 仲由開線到依家都無轉過線)車長既心情係點,真係唔駛講都知,頹…

btw 相的話我真係乜都有,但最後影左四百幾張先收到手 [sosad]
圖檔
頭像
會員

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2013年8月24日 20:04:55 (p#2552820)

我份人鍾意近現代多啲嘅車
都唔知 SF 出左之後玩唔玩好 [sosad]

本文章評分: +1

評分:
會員時間評分評語
HC16672013年8月24日 22:38:08+1
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章我來自亞洲 » 2013年8月24日 20:18:03 (p#2552840)

Shark! :我份人鍾意近現代多啲嘅車
都唔知 SF 出左之後玩唔玩好 [sosad]

我反而鍾意懷舊野多d cry
我仲整緊90 city------冇人幫手+技術問題,而家擺係雪櫃雪返三五七年先高溫解凍 [sosad]
圖檔
Thanks GJFT
It's time to fight for DSE!
我來自亞洲 (u#21232)
會員

錢包: 0.02 明彩 

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客