會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

[吹水 27 台] 乜又係你呀羅生

(t#687881)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 27 台] 乜又係你呀羅生

文章3AV151 » 2016年6月29日 21:27:45 (p#2828597)

StanleyVillage on 2016年6月29日 02:15:38:
atenulization on 2016年6月29日 00:35:39:其實以前會員群組係 ok 多人睇既
係近幾年先越黎越少人,連續期都要續幾次先續到 [sosad]
所以大家多啲黎會員群組啦,特別係支持下 #815 某個 post :lol:

唔止群組,根本成個BF都好似少咗人講野咁
7月喇,27台都未爆啊 [sosad] [sosad] [sosad]

我少左上呢度
好多嘢做
........
遲下可以離開香港.....................
頭像
3AV151 (u#28328)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 21.17 明彩 
攝影器材: iPhone 6

文章<MAX » 2016年6月29日 21:58:59 (p#2828602)

3AV151 on 2016年6月29日 21:27:45:
StanleyVillage on 2016年6月29日 02:15:38:
atenulization on 2016年6月29日 00:35:39:其實以前會員群組係 ok 多人睇既
係近幾年先越黎越少人,連續期都要續幾次先續到 [sosad]
所以大家多啲黎會員群組啦,特別係支持下 #815 某個 post :lol:

唔止群組,根本成個BF都好似少咗人講野咁
7月喇,27台都未爆啊 [sosad] [sosad] [sosad]

我少左上呢度
好多嘢做
........
遲下可以離開香港.....................

最多花生友聚腳既,應該係 822 感情台 [sosad]
<MAX (u#12570)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 65.19 明彩 

文章erickin1873 » 2016年6月29日 23:07:55 (p#2828611)

<MAX on 2016年6月29日 21:58:59:最多花生友聚腳既,應該係 822 感情台 [sosad]

好似等左半年仲未批我入去,以為佢摺左/inactive... [banghead]

有無版友報過翠明D遊學團?
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章AVD1 » 2016年6月30日 12:47:55 (p#2828646)

MTR508.SE5177 on 2016年6月29日 18:28:33:
StanleyVillage on 2016年6月29日 15:58:43:
AVD1 on 2016年6月29日 14:05:29:你兩秒,我有時廿分鐘都 load 唔到一頁 [sosad] [sosad] [sosad]
好似而家 re 你呢篇文已經用左我五分鐘 [sosad]

我load得好正常,冇問題喎
利申,用HKBN

3HK 100Mbps 上 hkbf 冇問題
中移 Lite data 一樣得,係 load 圖慢些少

小弟不在港 [sosad]
想要其他人比尊重你,請先問自己有冇尊重過人。
頭像
AVD1 (u#4985)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+

文章EV3201-AD17 » 2016年6月30日 22:48:13 (p#2828670)

AVD1 on 2016年6月30日 12:47:55:
MTR508.SE5177 on 2016年6月29日 18:28:33:
StanleyVillage on 2016年6月29日 15:58:43:
AVD1 on 2016年6月29日 14:05:29:你兩秒,我有時廿分鐘都 load 唔到一頁 [sosad] [sosad] [sosad]

利申,用HKBN

我諗呢個問題係海外版友身上特別嚴重,之前小弟喺英國會有 AVD1 講咁嘅情況出現,返到香港之後就真係好順好正常
EV3201‧EW5360‧FG665‧FL590‧FN8250‧FN8469‧FP4543‧GE5135‧GR4043‧GU719‧GW7120‧HA9560‧JU5958‧JV6814‧KD801‧KP3011‧KP3369‧KV8252‧NV3983
圖檔
Thx GJFT :smile:
去吧無謂再回頭 不須理往昔如何 今天你要走難留 我重提曾共深深愛過又如何
Dennis Dinosaur #hehe#
頭像
EV3201-AD17 (u#12542)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 6.17 明彩 
攝影器材: Canon PowerShot G15

文章GX7271 » 2016年7月1日 11:56:34 (p#2828707)

erickin1873 on 2016年6月29日 23:07:55:
<MAX on 2016年6月29日 21:58:59:最多花生友聚腳既,應該係 822 感情台 [sosad]

好似等左半年仲未批我入去,以為佢摺左/inactive... [banghead]

啱呀,#822 真係摺咗架喎 [sosad]

#815 我都尋日先見到有人申請 [sosad]
圖檔
頭像
GX7271 (u#2991)
壇規執行顧問、資深板主
壇規執行顧問、資深板主

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 3.11 明彩 
攝影器材: Nikon D60

文章erickin1873 » 2016年7月1日 14:34:15 (p#2828711)

身在台北,用Wifi蛋上HKBF速度同喺香港上分別唔大
月尾再去Brisbane+Gold Coast試下有乜分別
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章AVD1 » 2016年7月1日 15:11:21 (p#2828713)

EV3201-AD17 on 2016年6月30日 22:48:13:

利申,用HKBN

我諗呢個問題係海外版友身上特別嚴重,之前小弟喺英國會有 AVD1 講咁嘅情況出現,返到香港之後就真係好順好正常

咁當初佢轉用新 server 個陣都話 local 或者海外都會快左架嗎,但係而家仲慢過以前 ……
頭像
會員

文章RV » 2016年7月2日 13:12:28 (p#2828830)

AVD1 on 2016年7月1日 15:11:21:
EV3201-AD17 on 2016年6月30日 22:48:13:
StanleyVillage on 2016年6月29日 15:58:43:我load得好正常,冇問題喎
利申,用HKBN

咁當初佢轉用新 server 個陣都話 local 或者海外都會快左架嗎,但係而家仲慢過以前 ……

我都仲係好正常 不過簡唔中連入黎完error ._.
Btw 暑假又黎啦 夏天為大地帶來灌水 =O)
圖檔
~♬ 我知道妳我都沒有錯 只是忘了怎麼退後遍 ♬~《 退後 》- 周杰倫[/b]
頭像
RV (u#38223)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 14 明彩 
攝影器材: Canon 70D + 70-200 F4 IS

文章AVD1 » 2016年7月3日 15:26:40 (p#2828905)

RV on 2016年7月2日 13:12:28:我都仲係好正常 不過簡唔中連入黎完error ._.

簡唔中有 error 其實即係唔 stable 啦 [sosad] [sosad] [sosad]
頭像
會員

文章RV » 2016年7月4日 18:33:53 (p#2828972)

AVD1 on 2016年7月3日 15:26:40:
RV on 2016年7月2日 13:12:28:我都仲係好正常 不過簡唔中連入黎完error ._.

簡唔中有 error 其實即係唔 stable 啦 [sosad] [sosad] [sosad]

唔知啦 [flowerface] [flowerface] [flowerface]
我靜係知而家吹水台少左好多人 [sosad]
圖檔
~♬ 我知道妳我都沒有錯 只是忘了怎麼退後遍 ♬~《 退後 》- 周杰倫[/b]
頭像
RV (u#38223)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 14 明彩 
攝影器材: Canon 70D + 70-200 F4 IS

文章園田海未 » 2016年7月4日 19:12:06 (p#2828974)

RV on 2016年7月4日 18:33:53:

唔知啦 [flowerface] [flowerface] [flowerface]

BF 都係因循守舊嘅地方 新嘅水兵好難留得耐
ラブライブ!サンシャイン!!  2016 夏

《小小泥坑 大大鏡頭》Price doesn't seem right
凛越のブラックホール絵本 ‧ flickr
園田海未 (u#5117)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 27.64 明彩 
攝影器材: Nikon D7200/D610 + (略)

文章MTR508.SE5177 » 2016年7月4日 22:44:05 (p#2828987)

一年容易又一年
今年仲邊會有人不停自言自語同提你暑假剩返幾多日呀 #hehe#
圖檔
Thx GJFT Workshop :smile: #good#
頭像
MTR508.SE5177 (u#35975)
會員

錢包: 46.24 明彩 
攝影器材: Sony A5000 + SEL55210 / Xperia 5 II

文章AVD1 » 2016年7月5日 14:11:00 (p#2829045)

園田海未 on 2016年7月4日 19:12:06:

以前 BF 真係唔係咁少人,係自從 2009 年左右大換版之後就開始走下波 ……

2016年7月5日 14:16:23 :

以前 BF 真係唔係咁少人,係自從 2009 年左右大換版之後就開始走下波 ……
頭像
會員

文章MB452.PR6020 » 2016年7月5日 16:36:29 (p#2829059)

AVD1 on 2016年7月5日 14:11:00:

會唔會係會員申請門檻太高?
頭像
MB452.PR6020 (u#8199)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 281.21 明彩 
攝影器材: Canon SX50 HS

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客