會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

[吹水 27 台] 乜又係你呀羅生

(t#687881)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 27 台] 乜又係你呀羅生

文章AVD1 » 2016年7月18日 08:58:24 (p#2830460)

LJ8652~AVW8@269B on 2016年7月17日 21:14:00:
AVD1 on 2016年7月16日 16:38:36:
LJ8652~AVW8@269B on 2016年7月15日 13:34:04:用外鬥黎團結國內人民,不嬲係極權國家手段

最慘又真係有一班人去支持中共,
究竟係個班人真係冇腦,定係根本有班人其實根本就係起外國返去(即根本知道中共係咩斤量)但又走去忽然愛國?
又如果係忽然愛國,呢班人其實又係咩心態 ……

有廠/資金係中國,一唔表態支持中央就比黨查廠 #hehe# (呢個通常有d機會 [sosad] )
有錢袋就愛國 [bomb]

呢個就係美國佬心態,口講一套,個心又一套。
賤。

係有骨氣就應該同中共畫清界線。
想要其他人比尊重你,請先問自己有冇尊重過人。
頭像
AVD1 (u#4985)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+

文章MTR508.SE5177 » 2016年7月18日 15:28:12 (p#2830490)

又有個舊年注冊既「新會員」不停洗版 #adore#
講嘢一句起兩句止
360 版啲建議真係吹出嚟咁濟 [sosad] #ng#
圖檔
Thx GJFT Workshop :smile: #good#
頭像
MTR508.SE5177 (u#35975)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 46.24 明彩 
攝影器材: Sony A5000 + SEL55210 / Xperia 5 II

文章AVD1 » 2016年7月18日 15:42:48 (p#2830494)

MTR508.SE5177 on 2016年7月18日 15:28:12:
又有個舊年注冊既「新會員」不停洗版 #adore#
講嘢一句起兩句止
360 版啲建議真係吹出嚟咁濟 [sosad] #ng#

起我地呢個 position 黎講,頂多未叫板主出黎 ……
頭像
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

文章mice122 » 2016年7月19日 00:06:05 (p#2830545)

好耐冇係呢到出post
想請問下九記邊條線少人搭,但係又多綠牌B9TL?(車身不分E500或Wright)
先謝 :smile:
本人錄音台專頁:
https://www.facebook.com/BusFanRecording
------------------------------
Youtube Channel:
巴士及鐵路錄音錄影台
頭像
mice122 (u#23566)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 14.65 明彩 
攝影器材: 404 Camera Not Found

文章MG470@1A » 2016年7月19日 00:34:48 (p#2830547)

mice122 on 2016年7月19日 00:06:05:好耐冇係呢到出post
想請問下九記邊條線少人搭,但係又多綠牌B9TL?(車身不分E500或Wright)

12,36A,41,93K
圖檔

Thx GJFT :smile:
MG470@1A (u#9655)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 608.44 明彩 
攝影器材: Samsung Galaxy S7

文章AVD1 » 2016年7月19日 11:22:16 (p#2830603)

MG470@1A on 2016年7月19日 00:34:48:
mice122 on 2016年7月19日 00:06:05:好耐冇係呢到出post

仲有 39A #good#
頭像
會員

文章erickin1873 » 2016年7月19日 12:23:22 (p#2830605)

想問獅銀D息係咪1個月派一次
放入面嗰10明彩好似超過1個月都未有息收...
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章AVD1 » 2016年7月19日 13:35:50 (p#2830607)

erickin1873 on 2016年7月19日 12:23:22:想問獅銀D息係咪1個月派一次

唔好話你有十明彩,我放左 n 咁多落去都唔見有(還是派左我自己都唔知) [sosad]
頭像
會員

文章Wusha » 2016年7月19日 15:22:15 (p#2830618)

AVD1 on 2016年7月19日 13:35:50:
erickin1873 on 2016年7月19日 12:23:22:想問獅銀D息係咪1個月派一次

唔好話你有十明彩,我放左 n 咁多落去都唔見有(還是派左我自己都唔知) [sosad]

所以我開左戶都廢事存錢入去 [sosad]
Btw 今日澳洲上 HKBF 唔知點解上得特別慢... [banghead]
圖檔
按上圖進入道路硏究社 Facebook 專頁
頭像
Wusha (u#36954)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone

文章erickin1873 » 2016年7月19日 15:47:29 (p#2830619)

講起澳洲,去到買張電話卡會唔會好麻煩?
個旅行社話嗰邊買卡唔知幾多歳以下要成人證明...
想落機之後去買張用,如果淨係用16日,呢張又抵唔抵呢?
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章Wusha » 2016年7月19日 17:31:59 (p#2830625)

erickin1873 on 2016年7月19日 15:47:29:講起澳洲,去到買張電話卡會唔會好麻煩?
個旅行社話嗰邊買卡唔知幾多歳以下要成人證明...
想落機之後去買張用,如果淨係用16日,呢張又抵唔抵呢?

Optus 出名抵,不過你要做好心理準備就係個質素未必好。
多數都係買儲値咭,出示護照卽可。
圖檔
按上圖進入道路硏究社 Facebook 專頁
頭像
Wusha (u#36954)
會員

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone

文章mice122 » 2016年7月19日 21:17:33 (p#2830663)

MG470@1A on 2016年7月19日 00:34:48:

唔該晒師兄 :smile:
AVD1 on 2016年7月19日 11:22:16:仲有 39A #good#

39A呢條線一食正富華街多客既時候就 =O)
本人錄音台專頁:
https://www.facebook.com/BusFanRecording
------------------------------
Youtube Channel:
巴士及鐵路錄音錄影台
頭像
mice122 (u#23566)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 14.65 明彩 
攝影器材: 404 Camera Not Found

文章AVD1 » 2016年7月20日 15:53:37 (p#2830764)

mice122 on 2016年7月19日 21:17:33:

唔該晒師兄 :smile:
AVD1 on 2016年7月19日 11:22:16:仲有 39A #good#

39A呢條線一食正富華街多客既時候就 =O)

咁 39A 非繁 o既時候客量真係多極有譜 ……
頭像
會員

文章tszheicchan » 2016年7月22日 11:08:40 (p#2831040)

啱啱去咗開個新城報站玩下 之後無聊開著部電視聲 就又見到淑梅姐 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=0W8izk1879I :lol:
tszheicchan (u#24787)
會員

錢包: 15.50 明彩 

文章AVD1 » 2016年7月22日 14:11:31 (p#2831045)

近排睇緊手機,眼見日本 Sharp 比台灣鴻海買起左之後都起台灣開始出返手機 - Aquos P1(即係日本 Xx3 / SH-04H),
唔知 Sharp 會唔會有機會起香港賣返行貨 ……

雖然我自己好大機會都係換返 iPhone ……
頭像
會員

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客