會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

[吹水 28 台] 活在球內盡是生命

(t#697850)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 28 台] 活在球內盡是生命

文章<MAX » 2016年12月10日 08:17:03 (p#2847013)

MB452.PR6020 on 2016年12月10日 02:39:31:某大九龍小巴公司司個 PR 哥哥好似食左火藥咁既,同班客開拖咁有 guts 既 [sosad]

#關公災難系列

唔咁做,又點部署下一步行動? 8)

你睇下有無政團出聲反對加價就知一回事。 #hehe#
<MAX (u#12570)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 65.19 明彩 

文章AVD1 » 2016年12月10日 11:56:00 (p#2847017)

霧燈爬山豬 on 2016年12月9日 23:34:32:
3AV151 on 2016年12月9日 19:40:16:走左件689,唔使咁開心囉
仲有粒葡萄恨到想選,嗰粒要緊小心呀
仲有一堆奴才奴婢s, 飯太,羅飯,白髮魔女,元秋,胃鯨,志剛,白宮發言人,完司長,白咩6,小明,德江,姜融,契仔契女.....

的確係事實 以上隻隻都係妖魔鬼怪
香港人點解會咁命苦, 比咁多鬼纏住, 不斷侵佔香港人應有的自由與民主... :sad:

因為有班人為左自己利益而賣港 #fire# #fire# #fire#
想要其他人比尊重你,請先問自己有冇尊重過人。
頭像
AVD1 (u#4985)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+

文章3AV151 » 2016年12月10日 11:57:36 (p#2847018)

AVD1 on 2016年12月10日 11:56:00:
3AV151 on 2016年12月9日 19:40:16:走左件689,唔使咁開心囉
仲有一堆奴才奴婢s, 飯太,羅飯,白髮魔女,元秋,胃鯨,志剛,白宮發言人,完司長,白咩6,小明,德江,姜融,契仔契女.....

香港人點解會咁命苦, 比咁多鬼纏住, 不斷侵佔香港人應有的自由與民主... :sad:

因為有班人為左自己利益而賣港 #fire# #fire# #fire#
淋病話重新考慮喎
沒有最差,只有更差
頭像
3AV151 (u#28328)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 21.17 明彩 
攝影器材: iPhone 6

文章AVD1 » 2016年12月10日 12:02:27 (p#2847021)

3AV151 on 2016年12月10日 11:57:36:
AVD1 on 2016年12月10日 11:56:00:

淋病話重新考慮喎
沒有最差,只有更差

http://ce2017.appledaily.com.hk/articles/1_56028564

佢點都好過孽瘤 …… 雖然我都唔鐘意淋病 ……
頭像
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

文章魔法先生 Super Bus » 2016年12月11日 01:14:50 (p#2847073)

講真如果真係比孽瘤上到位,
我都怕比呢條賤婆一上左位之後佢就即刻硬推廿三條立法,
到時香港就真係玩完啦!!
Welcome to our Doki Doki Literature Club!
圖檔
頭像
魔法先生 Super Bus (u#6319)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 3,698.73 明彩 
攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+

文章AVD1 » 2016年12月11日 13:08:30 (p#2847084)

魔法先生 Super Bus on 2016年12月11日 01:14:50:講真如果真係比孽瘤上到位,

方向報直指而家呢四個人都唔係北京人選 [sosad]
頭像
會員

文章LT3478_MN20 » 2016年12月11日 15:38:57 (p#2847092)

AVD1 on 2016年12月11日 13:08:30:
魔法先生 Super Bus on 2016年12月11日 01:14:50:講真如果真係比孽瘤上到位,

方向報就話有「幕後玩家」,不過啱啱林鄭又話重新考慮參選,品客叔就似乎想衝紅燈。
成地都係花生,真係唔知執邊粒黎食好 [sosad]
圖檔
頭像
LT3478_MN20 (u#30590)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 189 明彩 
攝影器材: Nikon D3200

文章AVD1 » 2016年12月11日 15:57:22 (p#2847093)

LT3478_MN20 on 2016年12月11日 15:38:57:
AVD1 on 2016年12月11日 13:08:30:

方向報就話有「幕後玩家」,不過啱啱林鄭又話重新考慮參選,品客叔就似乎想衝紅燈。
成地都係花生,真係唔知執邊粒黎食好 [sosad]

我覺得而家成報先真係有料,其他報紙都係亂吹 #adore# #adore# #adore#
頭像
會員

文章3AV151 » 2016年12月12日 13:46:37 (p#2847157)

品客叔叔唔做啦
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選
跟著粒葡萄辭左立法會去選
跟著品客贏左,連埋嗰港島區議席俾人搶埋
頭像
3AV151 (u#28328)
會員

錢包: 21.17 明彩 
攝影器材: iPhone 6

文章AVD1 » 2016年12月12日 15:26:08 (p#2847158)

3AV151 on 2016年12月12日 13:46:37:品客叔叔唔做啦
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選

而家最怕係林鄭會仆出黎選 [sosad] [sosad] [sosad]
頭像
會員

文章12532 » 2016年12月12日 17:14:51 (p#2847165)

AVD1 on 2016年12月12日 15:26:08:
3AV151 on 2016年12月12日 13:46:37:品客叔叔唔做啦
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選

而家最怕係林鄭會仆出黎選 [sosad] [sosad] [sosad]

薯片截左佢糊啦
而且佢其實似 689 過葡萄
兩個都係奸而且有腦 , 社會上評價亦唔係一面倒
相反葡萄冇政治智慧 , 喜怒形於色 , 23 條臭名遠播
葡萄做其實會低殺傷力過林鄭
圖檔
12532 (u#12532)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 0.50 明彩 

文章園田海未 » 2016年12月12日 20:55:41 (p#2847181)

選咗300個人入去配票畀品客孽瘤

你話有個呀侵出黎頂佢食呢324票先有用
ラブライブ!サンシャイン!!  2016 夏

《小小泥坑 大大鏡頭》Price doesn't seem right
凛越のブラックホール絵本 ‧ flickr
園田海未 (u#5117)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 27.64 明彩 
攝影器材: Nikon D7200/D610 + (略)

文章AVD1 » 2016年12月13日 11:39:13 (p#2847258)

12532 on 2016年12月12日 17:14:51:
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選

薯片截左佢糊啦

個問題始終在於北京信唔信品客華,否則林鄭真係睇高一線 ……
頭像
會員

文章霧燈爬山豬 » 2016年12月13日 18:40:42 (p#2847275)

AVD1";p=2847258]
12532 on 2016年12月12日 17:14:51:
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選

薯片截左佢糊啦

[quote="https://www.facebook.com/icablenews/videos/600483690143703/ :有線新聞 i-Cable News

【梁振英否認不和】
【但曾俊華辭職對工作影響大】
行政長官梁振英指,財政預算案準備工作剛開始,財政司司長曾俊華辭職,對政府工作有相當大影響。
但否認與他不和,否則曾俊華不會在政府留任四年。
#有線新聞 #梁振英 #曾俊華 #辭職 #影響

薯片佬辭職都比 689 力斥佢唔幫手dup 施政報告同財政預算
689 邊容許到兩個司長齊齊辭?
薯片提早去馬 係咪姐係林鄭唔洗玩?

O.T. 如果林鄭都辭,689會點樣話佢? XDDD
圖檔
愛車只此一部~ #love# ⓀASV4 JX9097 #love# 別無分號
~一齊黎Like Like 佢 讓我知道~[The Great GuGu - 一個只支援自私玩的GG發展概念磚葉]
九龍城返將軍澳搭297定98C快?緊係98S啦
頭像
霧燈爬山豬 (u#17405)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 965.41 明彩 
攝影器材: Canon EOS 700D 18-135kit

文章12532 » 2016年12月13日 18:45:19 (p#2847278)

霧燈爬山豬";p=2847275]
AVD1 on 2016年12月13日 11:39:13:
應該係去馬架啦
個人嘅願景:
品客去選

薯片截左佢糊啦

[quote="https://www.facebook.com/icablenews/videos/600483690143703/ :
有線新聞 i-Cable News

【梁振英否認不和】
【但曾俊華辭職對工作影響大】
行政長官梁振英指,財政預算案準備工作剛開始,財政司司長曾俊華辭職,對政府工作有相當大影響。
但否認與他不和,否則曾俊華不會在政府留任四年。
#有線新聞 #梁振英 #曾俊華 #辭職 #影響

薯片佬辭職都比 689 力斥佢唔幫手dup 施政報告同財政預算
689 邊容許到兩個司長齊齊辭?
薯片提早去馬 係咪姐係林鄭唔洗玩?

O.T. 如果林鄭都辭,689會點樣話佢? XDDD

很高興我的施政理念得以延續

不過呢個女人的確夠奸 , 奶共奶到出晒面
送晒全家上北京做人質 , 個仔仲要做小米
689 起碼都渣住 iPhone iPad "勾結外國勢力"
圖檔
12532 (u#12532)
會員

錢包: 0.50 明彩 

上一頁下一頁

發表新主題

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客