會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

[吹水 28 台] 活在球內盡是生命

(t#697850)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 28 台] 活在球內盡是生命

文章どれみ x HE423 » 2017年11月21日 18:53:15 (p#2873928)

準備成為N5日文試炮灰 [flowerface]

溫唔切 :sad:
愛車(巴士): HE423(3AV234) / 1087 / 8115 / 8435 / 6010 / 6023 / MG470(AVBW15) / 2146 / 932 / 1357 / DA42
(電車): 翻新前的74 , 23 , 60 , 12 / 51 / 42
圖檔

f Kaho Hana Photography 6週年誌 :D 半退隱中 Z_Z 繼續滿腦子的小魔女Doremi :P
頭像
どれみ x HE423 (u#24444)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 231.19 明彩 
攝影器材: Sony A7R3a / Canon EOS R10

文章霧燈爬山豬 » 2017年11月28日 01:20:09 (p#2874297)

代表車一日走盡 @3D→@106→@1→ MB@CHH →@104→MB@?→@2
係咪實踐兩廠聯合嘅前哨?
圖檔
愛車只此一部~ #love# ⓀASV4 JX9097 #love# 別無分號
~一齊黎Like Like 佢 讓我知道~[The Great GuGu - 一個只支援自私玩的GG發展概念磚葉]
九龍城返將軍澳搭297定98C快?緊係98S啦
頭像
霧燈爬山豬 (u#17405)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 965.41 明彩 
攝影器材: Canon EOS 700D 18-135kit

文章701 » 2017年11月28日 15:05:13 (p#2874328)

どれみ x HE423 on 2017年11月21日 18:53:15:準備成為N5日文試炮灰 [flowerface]

ドンマイ
N5很易  #hehe#
圖檔
頭像
701 (u#13962)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 180.72 明彩 

文章どれみ x HE423 » 2017年12月5日 21:31:14 (p#2874700)

701 on 2017年11月28日 15:05:13:
どれみ x HE423 on 2017年11月21日 18:53:15:準備成為N5日文試炮灰 [flowerface]

ドンマイ

星期日考完,Vocab同Grammar算係容易
不過我同個日文班同學討論時 (佢同樣都係喺石硤尾考)
佢都係話聽解最尾一Part好快,聽唔切 [sosad]

呢排部主電腦成日Short Short地
之前係用用下突然無預警死機
清完塵,換埋隻火牛,繼續用

過咗一排,就到Windows出問題
一Click右鍵,就會自動開10幾個Chrome
㩒Win+R準備開cmd, 一按個C字就狂跳
諗下係咪Mouse Keyboard出問題,結果換另一套又係咁 xx(

之後打算插安裝手指做修復
一Load完,又狂跳
因為無幾耐先加完RAM(DDR3),又無銀兩買過部新
於是淘塊板返嚟換

今晚拎完板準備開始整,再試多一次部機
又無事喎 [flowerface]
愛車(巴士): HE423(3AV234) / 1087 / 8115 / 8435 / 6010 / 6023 / MG470(AVBW15) / 2146 / 932 / 1357 / DA42
(電車): 翻新前的74 , 23 , 60 , 12 / 51 / 42
圖檔

f Kaho Hana Photography 6週年誌 :D 半退隱中 Z_Z 繼續滿腦子的小魔女Doremi :P
頭像
どれみ x HE423 (u#24444)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 231.19 明彩 
攝影器材: Sony A7R3a / Canon EOS R10

文章Wusha » 2017年12月9日 13:36:08 (p#2874846)

どれみ x HE423 on 2017年12月5日 21:31:14:
701 on 2017年11月28日 15:05:13:

ドンマイ

星期日考完,Vocab同Grammar算係容易
不過我同個日文班同學討論時 (佢同樣都係喺石硤尾考)
佢都係話聽解最尾一Part好快,聽唔切 [sosad]

呢排部主電腦成日Short Short地
之前係用用下突然無預警死機
清完塵,換埋隻火牛,繼續用

過咗一排,就到Windows出問題
一Click右鍵,就會自動開10幾個Chrome
㩒Win+R準備開cmd, 一按個C字就狂跳
諗下係咪Mouse Keyboard出問題,結果換另一套又係咁 xx(

之後打算插安裝手指做修復
一Load完,又狂跳
因為無幾耐先加完RAM(DDR3),又無銀兩買過部新
於是淘塊板返嚟換

今晚拎完板準備開始整,再試多一次部機
又無事喎 [flowerface]

N5 眞係唔會難得去邊嘅
試過祼考 N4,咩都無溫,啱啱好 pass [sosad]
圖檔
按上圖進入道路硏究社 Facebook 專頁
頭像
Wusha (u#36954)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone

文章erickin1873 » 2017年12月10日 16:10:47 (p#2874906)

早幾日去Steam度睇睇啲Simulator嘅價位,發覺Fernbus正價$198,但係一個包埋全部DLC同埋個game core嘅package就剩係賣緊$176,再爬文睇返各位板友同鄰國某壇嘅評價,我先明隻game點解會搞到要賤賣......
至於ETS2,我就打算買返個package比朋友,唔知有無板友留意過過去嘅Winter Sale有無ETS2份呢?
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章LE8869 » 2017年12月10日 16:13:47 (p#2874907)

erickin1873 on 2017年12月10日 16:10:47:早幾日去Steam度睇睇啲Simulator嘅價位,發覺Fernbus正價$198,但係一個包埋全部DLC同埋個game core嘅package就剩係賣緊$176,再爬文睇返各位板友同鄰國某壇嘅評價,我先明隻game點解會搞到要賤賣......
至於ETS2,我就打算買返個package比朋友,唔知有無板友留意過過去嘅Winter Sale有無ETS2份呢?

好似大部份既 sale 都有 ETS2 :lol:
希望佢今次 winter sale 會 discount 埋個 France 啦 :-P
頭像
LE8869 (u#23669)
會員

錢包: 6,908.74 明彩 
攝影器材: 可以攝影的器材

文章erickin1873 » 2017年12月10日 18:44:49 (p#2874917)

LE8869 on 2017年12月10日 16:13:47:好似大部份既 sale 都有 ETS2 :lol:
希望佢今次 winter sale 會 discount 埋個 France 啦 :-P

係咁就好,已經錯過咗Autumn Sale
不過係成個「Essentials」package咁買喎,到時真係要留意吓
呢度話今年winter sale會係21/12-27/1,睇嚟可以去便利店買定張$500 steam wallet旁身
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2017年12月12日 01:47:32 (p#2874983)

十七歲都仲比人話個樣似中四 =O)
不如落翻中四讀多次 [banghead]
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章erickin1873 » 2017年12月14日 01:46:24 (p#2875039)

Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis on 2017年12月12日 01:47:32:十七歲都仲比人話個樣似中四 =O)
不如落翻中四讀多次 [banghead]

我中學嗰陣有個男老師4X歲俾人當2X歲仲俾人封做「不老的傳說」
會員

文章Wusha » 2017年12月15日 21:59:05 (p#2875140)

話說我個頭像係 Photobucket upload,到唔知幾時開始無得顯示。其實係咩問題 lol?
圖檔
按上圖進入道路硏究社 Facebook 專頁
頭像
Wusha (u#36954)
會員

在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone

文章LE8869 » 2017年12月15日 22:17:23 (p#2875141)

Wusha on 2017年12月15日 21:59:05:話說我個頭像係 Photobucket upload,到唔知幾時開始無得顯示。其實係咩問題 lol?

https://www.hkbf.org/t697850-825.htm#p2872637
Photobucket 以為全世界都佢一個網可以 upload 相 :wink:
唔比 link 相落 third party 度,要比錢先得 :oops:
頭像
LE8869 (u#23669)
會員

錢包: 6,908.74 明彩 
攝影器材: 可以攝影的器材

文章魔法先生 Super Bus » 2017年12月15日 23:49:44 (p#2875150)

LE8869 on 2017年12月15日 22:17:23:
Wusha on 2017年12月15日 21:59:05:話說我個頭像係 Photobucket upload,到唔知幾時開始無得顯示。其實係咩問題 lol?

https://www.hkbf.org/t697850-825.htm#p2872637
Photobucket 以為全世界都佢一個網可以 upload 相 :wink:
唔比 link 相落 third party 度,要比錢先得 :oops:

原本我都係用開 Photobucket 成十二年嘅,
就係因為咁我先至轉去用 Imgur,
我做乜要比佢突然間開天殺價,
要我比成四百蚊美金一年先至有得喺壇度 Post 呀?!! #fire#
Welcome to our Doki Doki Literature Club!
圖檔
頭像
魔法先生 Super Bus (u#6319)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 3,698.73 明彩 
攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+

文章CX723-A330 » 2017年12月16日 01:12:19 (p#2875158)

魔法先生 Super Bus on 2017年12月15日 23:49:44:
LE8869 on 2017年12月15日 22:17:23:

要我比成四百蚊美金一年先至有得喺壇度 Post 呀?!! #fire#

好地地免費之後又突然心血來潮走去收返人錢,
up 相又唔係得佢一個網 up 到,又唔係有啲乜野好正既功能非用不可,都唔知佢地個腦諗啲乜嘅 :roll:
轉會用 Imgur 好過
圖檔
Thx loklok, Wusha --- 轉乘>KC Studio
頭像
CX723-A330 (u#15832)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 515.52 明彩 

文章RV2511 » 2017年12月16日 11:14:28 (p#2875162)

CX723-A330 on 2017年12月16日 01:12:19:
魔法先生 Super Bus on 2017年12月15日 23:49:44:

好地地免費之後又突然心血來潮走去收返人錢,
up 相又唔係得佢一個網 up 到,又唔係有啲乜野好正既功能非用不可,都唔知佢地個腦諗啲乜嘅 :roll:
轉會用 Imgur 好過

無啦啦吊高自己嚟賣整臭自己個朵
我有心「濫用」你個網呢做hosting我倒不如自己搵其他cloud platofrm又或者自己整個server?
又唔係平過人,競爭對手又多,你十年前咁做又或者有人會睬你。 [sosad]

利申:已轉用imgur + flickr [flowerface]
圖檔
Thx Wusha & GJFTA !
歡迎嚟睇下我個Flickr
Ⓚ ATSE29 RV25ll
頭像
RV2511 (u#28538)
實習板主
實習板主

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 194.67 明彩 
攝影器材: 影印機

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客