會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

[吹水 28 台] 活在球內盡是生命

(t#697850)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 28 台] 活在球內盡是生命

文章GG9302@59A » 2018年1月5日 20:16:43 (p#2876281)

B10M.PZ8904 on 2018年1月3日 17:26:38:
LE8869 on 2018年1月3日 00:57:08:板務們最近好似好勤力批新會員申請 :lol:

同時新會員亦都好努力咁衝緊 20 :lol:

衝完之後再灌下水
OMSI又多D車/地圖玩 #love#
圖檔
강슬기 - 940210
레드벨벳 오마이걸 이지은
頭像
GG9302@59A (u#23666)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 3.33 明彩 

文章erickin1873 » 2018年1月8日 01:20:18 (p#2876415)

B10M.PZ8904 on 2018年1月3日 17:26:38:同時新會員亦都好努力咁衝緊 20 :lol:

啱啱先留意到佢哋真係好努力咁作出不同嘅嘗試,如果及早將佢哋帶過嚟28台,以下呢個預言應該唔會成真同埋未必會有28台周年紀念:
HC1667 on 2017年8月4日 12:55:14:[吹水 28 台 一週年紀念]
自己無諗過會在呢個台出post
估唔到呢個台可以吹足一年都未鎖文,以前幾個月早就鎖文...[sosad]
2018年會唔會仲有機會在呢個台得出post?
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章super_secure_password » 2018年1月8日 07:12:28 (p#2876419)

呢度呃唔到明彩 [flowerface]
頭像
super_secure_password (u#44311)
會員

在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資

錢包: 4.83 明彩 
攝影器材: nikon d7200 + 古代 sigma 24-70 2.8 / 70-200 2,8

文章S3N361.GA6479 » 2018年1月8日 07:24:36 (p#2876420)

GG9302@59A on 2018年1月5日 20:16:43:
B10M.PZ8904 on 2018年1月3日 17:26:38:
LE8869 on 2018年1月3日 00:57:08:板務們最近好似好勤力批新會員申請 :lol:

同時新會員亦都好努力咁衝緊 20 :lol:

衝完之後再灌下水
OMSI又多D車/地圖玩 #love#

p2872124.htm#p2872124
[廣告]黎報下新報站 又有明彩又有post數又可以幫手update倒個list 幾好 :lol:
圖檔
Thx GJFT
ex-EY4088 ex-GA6479 ex-GA6126 ex-GX7580 ex-HP3851 KN4792 KT3917 KY5722 ME284 PC6429 PG3570
城巴新巴更換LECIP報站系統消息
GA6479's Photo Album.
S3N361.GA6479 (u#16263)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 18.87 明彩 
攝影器材: Nikon D500

文章霧燈爬山豬 » 2018年1月8日 11:46:03 (p#2876427)

super_secure_password on 2018年1月8日 07:12:28:呢度呃唔到明彩 [flowerface]

呃到嘅話即刻兩日爆一台都得 #hehe# 還記得當年嘅車牌接龍、XX接龍 #hehe# #hehe#
圖檔
愛車只此一部~ #love# ⓀASV4 JX9097 #love# 別無分號
~一齊黎Like Like 佢 讓我知道~[The Great GuGu - 一個只支援自私玩的GG發展概念磚葉]
九龍城返將軍澳搭297定98C快?緊係98S啦
頭像
霧燈爬山豬 (u#17405)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 965.41 明彩 
攝影器材: Canon EOS 700D 18-135kit

文章AVD1 » 2018年1月8日 13:57:43 (p#2876430)

霧燈爬山豬 on 2018年1月8日 11:46:03:
super_secure_password on 2018年1月8日 07:12:28:呢度呃唔到明彩 [flowerface]

呃到嘅話即刻兩日爆一台都得 #hehe# 還記得當年嘅車牌接龍、XX接龍 #hehe# #hehe#

講真,而家呢到人流少到真係 [sosad] [sosad] [sosad]
以前同而家差得遠囉 ……
想要其他人比尊重你,請先問自己有冇尊重過人。
頭像
AVD1 (u#4985)
會員

在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+

文章EV3201-AD17 » 2018年1月8日 19:16:36 (p#2876438)

霧燈爬山豬 on 2018年1月8日 11:46:03:

小弟當年就半呃明彩半 share 相啦係接龍入面,嗰陣都特登揀啲影得好少少嘅相,同埋盡量唔會重複 :lol:
如果唔係平時掃車啲相都冇乜機會 post
EV3201‧EW5360‧FG665‧FL590‧FN8250‧FN8469‧FP4543‧GE5135‧GR4043‧GU719‧GW7120‧HA9560‧JU5958‧JV6814‧KD801‧KP3011‧KP3369‧KV8252‧NV3983
圖檔
Thx GJFT :smile:
去吧無謂再回頭 不須理往昔如何 今天你要走難留 我重提曾共深深愛過又如何
Dennis Dinosaur #hehe#
頭像
EV3201-AD17 (u#12542)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 6.17 明彩 
攝影器材: Canon PowerShot G15

文章KE7066.LokFu » 2018年1月10日 23:04:37 (p#2876551)

果度咪有電話囉 #vmv

S3N361.GA6479 on 2018年1月8日 07:24:36:p2872124.htm#p2872124
[廣告]黎報下新報站 又有明彩又有post數又可以幫手update倒個list 幾好 :lol:

貴為新會然我過親海想報都比人報咗 [sosad]

我覺得今年嘅每月大相有一張真係不能只有我看到 #love#
另外新會然十二月投稿愚人節大相係咩玩法 [sosad]
圖檔
The Pavilia Farm 柏傲莊
LIVE BEYOND WELL
頭像
KE7066.LokFu (u#21563)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 100.68 明彩 
攝影器材: Nikon D7200

文章霧燈爬山豬 » 2018年1月11日 13:16:14 (p#2876619)

KE7066.LokFu on 2018年1月10日 23:04:37:

果度咪有電話囉 #vmv

S3N361.GA6479 on 2018年1月8日 07:24:36:p2872124.htm#p2872124

貴為新會然我過親海想報都比人報咗 [sosad]

我覺得今年嘅每月大相有一張真係不能只有我看到 #love#
另外新會然十二月投稿愚人節大相係咩玩法 [sosad]

你唔係又想講某架電豬個張呀嘛 [sosad]

無所謂嘅 泥腥載投稿返2017年1月大相都無人理你 好似係 [sosad]
圖檔
愛車只此一部~ #love# ⓀASV4 JX9097 #love# 別無分號
~一齊黎Like Like 佢 讓我知道~[The Great GuGu - 一個只支援自私玩的GG發展概念磚葉]
九龍城返將軍澳搭297定98C快?緊係98S啦
頭像
霧燈爬山豬 (u#17405)
會員

錢包: 965.41 明彩 
攝影器材: Canon EOS 700D 18-135kit

文章LE8869 » 2018年1月12日 19:50:05 (p#2876681)

今日去紅隧影車真係趣事多 xx(

點解去影個相都咁多怪事 [sosad]

其實原本就琴日影既,只係琴朝東鐵咁樣壞法完全出唔到市區先搞到今日影
今朝搭搭吓又話訊號有問題,盞盞訊號都要停,中途仲要被清客去咗後車 :oops:
頭像
LE8869 (u#23669)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 6,908.74 明彩 
攝影器材: 可以攝影的器材

文章erickin1873 » 2018年1月13日 01:30:47 (p#2876701)

請問如果大學個Dr喺Whatsapp Group開名追功課仲錄埋音問欠功課嘅人係咪想重讀,算唔算過份咗?
(利申:一早交齊功課)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

文章MB452.PR6020 » 2018年1月13日 12:44:15 (p#2876705)

erickin1873 on 2018年1月13日 01:30:47:請問如果大學個Dr喺Whatsapp Group開名追功課仲錄埋音問欠功課嘅人係咪想重讀,算唔算過份咗?
(利申:一早交齊功課)

玩野成分居多 :lol:

呢啲咪好囉,有啲一覺唔為意提都唔提就直接 F 你架啦。
頭像
MB452.PR6020 (u#8199)
會員

在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資

錢包: 281.21 明彩 
攝影器材: Canon SX50 HS

文章erickin1873 » 2018年1月14日 14:44:10 (p#2876745)

MB452.PR6020 on 2018年1月13日 12:44:15:玩野成分居多 :lol:
呢啲咪好囉,有啲一覺唔為意提都唔提就直接 F 你架啦。

其實佢幾乎次次上堂都開聲,而且有人遲一兩個月都唔交...
諗返轉頭其實佢唔提咁多次由得班人食蛋會唔會對我有利?
會員

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2018年1月20日 23:39:58 (p#2877041)

啱啱坐咗程 38 用咗四十八分鐘就行完全程 #adore#
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章<MAX » 2018年1月21日 11:13:57 (p#2877044)

一星期得一個吹水 Post 既吹水台 [sosad]
<MAX (u#12570)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 65.19 明彩 

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客