會員註冊資訊

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

[吹水 29 台] 紅車大法好

(t#719408)

板主: 葵芳站總站站務助理員

重要事項
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

Re: [吹水 29 台] 紅車大法好

文章GG9302@59A » 2018年5月18日 01:42:21 (p#2883862)

erickin1873 on 2018年5月18日 01:35:45:
どれみ x HE423 on 2018年5月18日 01:11:10:其實BF係有黑名單呢樣嘢 :mrgreen: (會員控制台 :arrow: 好友 & 黑名單)
好耐之前玩過一次,唔係好記得係自動隱藏被列入黑名單既板友D帖文定點樣 :oops:

俾你列入黑名單嘅人嘅帖文會自動隱藏, 你會見到(Show Blocked User-...),㩒個括號就可以睇返 #good#

個function真係work #adore#

不如我地估下佢個ac會被封 #hehe#
我估兩個月內 #hehe#
圖檔
강슬기 - 940210
레드벨벳 오마이걸 이지은
頭像
GG9302@59A (u#23666)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 3.33 明彩 

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2018年5月18日 02:03:20 (p#2883866)

出多幾篇文 就自然食警告扣晒啲明彩比人 ban 啦 :D

btw 點解要 block 佢呢 :P 覆佢又有得呃下明彩 又可以當棟篤笑咁睇喎 [flowerface]
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章super_secure_password » 2018年5月18日 06:42:50 (p#2883874)

都真係幾水浸下
有冇得開一個畀人問小問題嘅主題,明彩減半,咁樣啲較少討論價值嘅嘢(例:而家嗰啲水)可以入晒同一個主題度
頭像
super_secure_password (u#44311)
會員

在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資

錢包: 4.83 明彩 
攝影器材: nikon d7200 + 古代 sigma 24-70 2.8 / 70-200 2,8

文章LT3478_MN20 » 2018年5月18日 10:20:54 (p#2883882)

連#120都水浸... 小二,來兩包花生沙包 [banghead]

GG9302@59A on 2018年5月18日 01:42:21:不如我地估下佢個ac會被封 #hehe#

而家都收咗咁多警告,如果持續落去我諗應該唔洗兩個月 [sosad]
圖檔
頭像
LT3478_MN20 (u#30590)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 189 明彩 
攝影器材: Nikon D3200

文章HT2693 » 2018年5月18日 11:19:07 (p#2883887)

LT3478_MN20 on 2018年5月18日 10:20:54:連#120都水浸... 小二,來兩包花生沙包 [banghead]

GG9302@59A on 2018年5月18日 01:42:21:不如我地估下佢個ac會被封 #hehe#

而家都收咗咁多警告,如果持續落去我諗應該唔洗兩個月 [sosad]

有無人統計過佢38個post有幾多個犯板規 [sosad]
圖檔
Thx GJFT :mrgreen:
ⓀⓁⓈⓊⒺⓃⓈⓉ
頭像
HT2693 (u#14004)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 47.60 明彩 

文章どれみ x HE423 » 2018年5月18日 11:57:51 (p#2883888)

HT2693 on 2018年5月18日 11:19:07:
LT3478_MN20 on 2018年5月18日 10:20:54:連#120都水浸... 小二,來兩包花生沙包 [banghead]

截至目前(18/5 11:46 AM)為止有10個注意,未有警告 :smile:

通常如果有注意/警告既話,板務會係將違規事項加喺板友出文度
(留意違規文下方會有最後由邊位板務編輯,以及其修改理由)
我係靠Search佢篇貼文有幾多板務信息嚟作估計 [slick]

當然實際有幾多個Post犯規,板務方面係會清楚D [bouncy]
愛車(巴士): HE423(3AV234) / 1087 / 8115 / 8435 / 6010 / 6023 / MG470(AVBW15) / 2146 / 932 / 1357 / DA42
(電車): 翻新前的74 , 23 , 60 , 12 / 51 / 42
圖檔

f Kaho Hana Photography 6週年誌 :D 半退隱中 Z_Z 繼續滿腦子的小魔女Doremi :P
頭像
どれみ x HE423 (u#24444)
會員

在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資

錢包: 231.19 明彩 
攝影器材: Sony A7R3a / Canon EOS R10

文章Qazwsaedx » 2018年5月18日 12:31:39 (p#2883889)

請問本主題是討論什麼的?
Qazwsaedx (u#45060)
會員

在論壇有 6 年年資在論壇有 6 年年資在論壇有 6 年年資

錢包: -168.350 明彩 
攝影器材: 手提電話

文章霧燈爬山豬 » 2018年5月18日 12:37:37 (p#2883891)

どれみ x HE423 on 2018年5月18日 11:57:51:
HT2693 on 2018年5月18日 11:19:07:

截至目前(18/5 11:46 AM)為止有10個注意,未有警告 :smile:

通常如果有注意/警告既話,板務會係將違規事項加喺板友出文度
(留意違規文下方會有最後由邊位板務編輯,以及其修改理由)
我係靠Search佢篇貼文有幾多板務信息嚟作估計 [slick]

當然實際有幾多個Post犯規,板務方面係會清楚D [bouncy]

係搞笑嘅 究竟係咪真係明彩促成低質討論post? 新會然急於收集明彩而周圍放屎?
但明明彩明係低價值貨幣 或者咁講 連午餐肉都買唔到 :wink: 話人地話佢呃彩明嘅會唔會搞清楚因果關係先?
圖檔
愛車只此一部~ #love# ⓀASV4 JX9097 #love# 別無分號
~一齊黎Like Like 佢 讓我知道~[The Great GuGu - 一個只支援自私玩的GG發展概念磚葉]
九龍城返將軍澳搭297定98C快?緊係98S啦
頭像
霧燈爬山豬 (u#17405)
會員

在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資

錢包: 965.41 明彩 
攝影器材: Canon EOS 700D 18-135kit

文章RW5779@234X » 2018年5月18日 13:10:23 (p#2883903)

Qazwsaedx on 2018年5月18日 12:31:39:請問本主題是討論什麼的?

睇嚟你智商仲未足夠去睇文字
我建議你都係出番去先
等你智商足夠睇字嘅時候就可以入嚟

論壇板務訊息

:idea:【注意】#28944 RW5779@234X
http://www.hkbf.org/p2883903.htm#p2883903

《 論壇通用規則 》
14.6 不得向任何人士、團體、事物作出沒有合理理據的批評、不禮貌之評論、言語上之為難或發出帶有歧視性質之信息
《處分、上訴及投訴板務人員》第 1.3(e) 條:板務人員在同一個或同一組相關主題只可根據《論壇通用規則》第 14.6 條作出最多兩次處分
違例者最高處分:每篇違規文章凍結戶口 60 天

感謝 閣下在本論壇發表文章,惟請注意以上規則,謝謝合作!

如有疑問,歡迎與當值板務人員聯繫、在板務討論分板提出或電郵本壇。
最後由 GX7271 於 2018年5月19日 22:38:10 編輯,總共編輯了 1 次。
理由: 注意:L867444
頭像
RW5779@234X (u#28944)
會員

在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資

錢包: 12.15 明彩 
攝影器材: 眼+Samsung Galaxy S10

文章Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis » 2018年5月18日 13:14:34 (p#2883905)

120 區都可以水浸 #adore#
睇嚟呢到災情都會開始嚴峻 #ng#
圖檔

@47xkwaishingeast on Web | on Instagram
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis (u#20539)
會員

在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資

錢包: 89.48 明彩 
攝影器材: 呀呀呀呀呀 ~~~~~!!!

文章Qazwsaedx » 2018年5月18日 13:35:28 (p#2883908)

Hi,大家好
其實我並唔係有意灌水/呃明彩
只想討論
Qazwsaedx (u#45060)
會員

在論壇有 6 年年資在論壇有 6 年年資在論壇有 6 年年資

錢包: -168.350 明彩 
攝影器材: 手提電話

文章魔法先生 Super Bus » 2018年5月18日 13:52:32 (p#2883909)

Qazwsaedx on 2018年5月18日 13:35:28:Hi,大家好
其實我並唔係有意灌水/呃明彩
只想討論

唔係唔比你討論,
不過你開 Post 之前有冇諗過個 Topic 有冇值得討論嘅價值先!?
Welcome to our Doki Doki Literature Club!
圖檔
頭像
魔法先生 Super Bus (u#6319)
會員

在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資

錢包: 3,698.73 明彩 
攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+

文章erickin1873 » 2018年5月18日 14:36:39 (p#2883912)

其實個黃蓋淨係擋到外人...
會員一樣睇得一清二楚 [banghead]
Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis on 2018年5月18日 13:14:34:120 區都可以水浸 #adore#

呢片淨土無得攞彩,應該唔會好嚴峻嘅
最後由 erickin1873 於 2018年5月18日 14:46:05 編輯,總共編輯了 1 次。
erickin1873 (u#34558)
會員

在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資

錢包: 3.50 明彩 

文章LT3478_MN20 » 2018年5月18日 14:44:48 (p#2883913)

Dennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnis on 2018年5月18日 13:14:34:120 區都可以水浸 #adore#

可幸本版本身就係水塘,歡迎吹水 [flowerface]
不過水塘都會泛濫 [sosad]
圖檔
頭像
LT3478_MN20 (u#30590)
會員

錢包: 189 明彩 
攝影器材: Nikon D3200

文章12532 » 2018年5月18日 16:29:48 (p#2883922)

t720704.htm

Airline Mogul 召集帖, 有興趣請留名
圖檔
12532 (u#12532)
會員

在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資

錢包: 0.50 明彩 

上一頁下一頁

回到 談天說地

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客